Bli en del av IMG-family!

För ett par månader sedan började jag jobba på en helt fantastisk plats. IMG Academy i Bradenton, Florida. Jag nyper mig fortfarande i armen ibland!

Här finns:

  • Internatskola från 5:e klass till 12:e klass (highschool) Här balanseras akademiska studier med karaktärsutveckling och socialt ansvar.
  • Idrottsläger som är veckovis eller flera veckor. Tillgängliga i alla åtta sporter som finns representerade här. Man kan komplettera med språkutveckling och annat intressant som mental träning osv. som finns i vårt APD-program (se nedan)
  • Vuxen- och familjeprogram. Den ultimata semestern för en aktiv familj.
  • Lag- och gruppträning. Väx och svetsas samman i en all inclusive miljö.
  • Professionell och collegeträning. Vi har hjälpt topstjärnor från hela världen i över 40 år.

1978 grundade den världskända amerikanska tennistränaren Nick Bollettieri en tennisakademi här i Bradenton. Nick Bollettieri Tennis Academy. Han och hans tränare utvecklade oräkneliga spelare som tillsammans vunnit över 180 grand slam titlar. Världskända spelare inklusive Björn Borg och bland annat André Agassi, Boris Becker, Serena Williams och Venus William för att nämna några som har tränat här genom åren.

Idag finns här 52 tennisbanor med både hard court (asfalt med akryl) och clay court (grus) , både inomhus och utomhus. Perfekta förutsättningar för blivande och nuvarande världsstjärnor att träna.

1987 köpte sport- och underhållningsföretaget IMG, Bollettieris världskända tennisakademi och under årens lopp har anläggningen utvecklats till att bli världens största och mest avancerade träning- och utbildningsinstitution för multi-sport.

Se We are IMG på Youtube! Jag får gåshud varje gång!

1993 tillkom golf som sport och här finns förutom en avancerad träningsanläggning självklart en egen 18-hålsbana precis intill Mexikanska Gulfen med ett eget Club House och en restaurang där man kan äta god mat, här arrangeras bland annat över 40 bröllop om året.

countryclub464684026.jpg

IMG Academy har numera totalt 8 officiella sporter, fotboll (soccer), amerikansk fotboll, lacrosse, baseball, basket, tennis, golf, friidrott och långdistanslöpning. Det finns också ett mycket välutvecklat program för personlig utveckling. APD, Athletic and Personal Development. APD innefattar idrottslig disciplin som fysisk-, mental- och målbildsträning, kunskap om näringsintag och mycket mer . Det finns möjlighet att utöva fler sporter än så men det är dessa internatskolan och lägerverksamheten valt att koncentrera sig på just nu. Här finns en karta över campus 🌏 för att ni ska få en känsla för hur stort det är.

Akademiska ämnen har alltid varit grunden för internatskolan men i början hade man inte möjligheterna för detta utan eleverna bussades till andra skolor i närområdet. 1999 byggde man en egen skola på campus för att få möjlighet till en helhetslösning för elever och idrottsutövare som söker sig hit.

IMG Academy studerar och bor numera ungefär 1200 idrottande ungdomar från ca. 80 nationer. 98% av eleverna som går ut skolan här fortsätter till topputbildningar först och främst i USA men även i sina egna hemländer. Övriga 2% går vidare till en professionell idrottskarriär. Tidigare elever bidrar till en fantastisk statistik. 32 olympiska medaljer och 29 världsmästartitlar hitintills för att nämna några prestationer.

I Campus Center kan skolans elever och de barn och ungdomar som är här på läger äta samtliga dagens måltider som självklart är anpassade på individnivå efter vilken fas i sitt träning- och tävlingsupplägg man befinner sig just nu. Ingenting lämnas åt slumpen.

Här finns en egen vårdcentral i samarbete med det kända barnsjukhuset John Hopkins All Children’s Hospital som är öppen dygnet runt. Behöver man köpa träningskläder eller annan utrustning finns IMG Academy Bookstore, här erbjuds det allra senaste i klädväg och utrustning från de många sponsorer som samarbetar med IMG, Under Armour , Gatorade, SPRI och Trigger Point för att nämna några. Här finns även sådant de kan behöva till sina akademiska studier i skolan.


IMG Academy erbjuder lägerprogram året runt för såväl barn, ungdomar som vuxna. Hit kommer både amatörer och professionella idrottare från hela världen för att utvecklas idrottsmässigt och mentalt. Inför större turneringar som Grand Slam inom tennisen och självklart inför OS och VM är det många som väljer att förlägga sin träning och uppladdning här. Ett par svenska lag som haft träningsläger här är bland annat Malmö FF och Elfsborgs IF. Programmen skräddarsys efter individens eller lagets önskemål och behov. Denna gigantiska anläggning är även en plats för många stora evenemang och turneringar. Både sådana IMG arrangerar själva eller sådana som arrangeras av stora kända organisationer som NLF (National Lacrosse Federation), NFL (National Football League) och Concacaf. IMG arrangerar även event på andra platser.

Det här är en plats ojämförlig med anda idrottsakademier som finns. Här finns precis allt en blivande elitidrottare och även etablerade världsstjärnor kan önska sig. För oss idrottande amatörer som också är välkomna är det här så nära paradiset man kan komma.

I Gatorade Sports Science Institute finns förutom ett stort avancerat gym även en testanläggning för att få fram resultat på var man befinner sej och här tar man även hand om rehabilitering och återhämtning med hjälp av den mest avancerade utrustningen.

Det finns en kombinerad anläggning för friidrott och amerikansk fotboll. Stor fin läktare med möjlighet till evenemang i olika storlekar.

Inne i anläggningen (the Field House) för de amerikanska fotbollsspelarna finns förutom konferensmöjligheter och VIP-rum även ett toppmodernt omklädningsrum för hemmalaget. Varje spelare har möjlighet att koppla in sin iPad eller så lägger tränaren upp personlig information på skärmen vid varje spelares plats. De mindre skåpen på bilden stoppar de in sina svettiga träningskläder i och sen kan de hämta ut dem rena nästa träningspass.

Fotboll (soccer) som för närvarande är IMG Academys största sport med nära 300 elever, har också en egen anläggning intill de 16 fotbollsplaner som finns att tillgå. Här inne finns förutom omklädningsrum även en toppmodern mötesanläggning.

Hösten 2018 öppnade IMG ett lyxhotell precis intill själva akademin. The Legacy Hotel ligger utanför säkerhetsgrindarna och är öppet för allmänheten att både bo på och för att äta i den fina restaurangen Icon. Hotellet har fantastiska och unika möjligheter att ta hand om större grupper inte bara till de egna evenemangen utan även för företag och organisationer som vill komma och hålla möten i en miljö olik allt annat. Man kan låta sina deltagare få ett pass mental träning eller varför inte ett pass tennis eller golf med någon av de allra bästa lärarna i världen.

I anslutning till hotellet finns även 23 stycken lägenhetsvillor som är möjliga att hyra för en natt eller en längre period.

Väggarna i de olika byggnaderna är täckta med inspirerande citat och bilder.

Just nu är mitt huvudsakliga uppdrag här att öka boendet på vårt nya hotell och i våra villor. Mitt huvudsegment är koncentrerat runt evenemang arrangerade hos oss men även i närheten utanför campus. Det är ett fantastiskt roligt jobb och den absolut mest inspirerande miljö jag någonsin arbetat i. Det är en ära att få vara en del av IMG Family. #IMGFAM.

Ni som känner mej sen tidigare vet vilka höga ambitioner jag alltid haft och på vilken nivå jag levererar som säljare så självklart har jag en målbild även här och den är att få möjlighet att sälja den här unika anläggningen på internationell nivå och då gärna till Skandinavien och Europa.

Är någon intresserad av att veta mer om IMG Academy och allt vad vi har att erbjuda når ni mej via mail nina.stenberg@img.com Jag tar mer än gärna emot era frågor om ni är nyfikna och vill veta mer, kanske till och med komma hit i någon form! Jag är den perfekta ingången till alla fantastiska möjligheter som IMG Academy erbjuder.

Följ oss gärna på sociala media. @IMGAcademy på Instagram och Twitter samt www.facebook.com/IMGAcademy

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s